Ayuda
Un proceso participativo es una secuencia de actividades participativas (p.e. primero rellenar una encuesta, luego realizar propuestas, debatirlas en encuentros presenciales o virtuales, y finalmente priorizarlas) con el objetivo de definir y tomar una decisión sobre un tema específico.
Ejemplos de procesos participativos son: un proceso de elección de los miembros de un comité (donde primero se presentan unas candidaturas, luego se debate y finalmente se elige una candidatura), presupuestos participativos (donde se realizan propuestas, se valoran económicamente y se vota con el dinero disponible), un proceso de planificación estratégica, la redacción colaborativa de un reglamento o norma, el diseño de un espacio urbano o la producción de un plan de políticas públicas.
POUM 2024
Pla d’Ordenació Urbanística Municipal 2024
Acerca de este proceso
Que és POUM?
El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) és l’instrument de planificació que ordena urbanísticament tot el territori del terme municipal de Teià, incloent tant el sòl urbà que es troba construït, com tot aquell sòl no urbanitzable o les possibles zones de creixement, si és que s’estima necessari.
El POUM ha de vetllar per l’equilibri i la qualitat dels serveis i els equipaments, de l’espai públic, de l’habitatge, de les xarxes de transport i comunicacions o de l’activitat econòmica del municipi, entre d’altres coses. A més, cal definir un model que garanteixi l’equilibri entre les necessitats de creixement i la preservació dels recursos naturals i valors paisatgístics, històrics i culturals del municipi.
Al POUM, en definitiva, li correspon dibuixar el municipi que volem per a les generacions futures.
Compartir